Informatie

Over Marion

Ik ben Marion, 48 jaar en moeder van 3 kids. Opgeleid tot orthopedagoog en kunstzinnig counselor. Op dit moment aan het nascholen tot tekentherapeut.

Van kleins af aan ben ik nieuwsgierig. Naar de wereld, het leven, mijn medemens. Die nieuwsgierigheid is altijd een grote drijfveer geweest om me te verdiepen in mezelf en anderen. In eerste plaats door mijn studies, van kinderpsychologie tot pedagogiek, van kunstzinnige counseling tot tekentherapie. En ook ben ik yogadocent.

Op het gebied van werk ben ik altijd in beweging gebleven. Begonnen in de jeugdhulpverlening, eerst als gezinsvoogd, daarna als gezinshulpverlener en later werd ik behandelcoördinator bij een instelling voor jeugdzorg. In die laatste functie had ik nog maar minimaal contact met mijn cliënten en verloor ik alle plezier in mijn werk. Ik twijfelde steeds meer of we wel écht aan het helpen waren binnen de reguliere jeugdzorg. Of waren we meer bezig met de bureaucratie van regelgeving, geld en wachtlijstproblematiek?

In die periode volgde ik ook een opleiding Kunstzinnige Counseling en leerde daar weer te werken vanuit verbinding met mijzelf en mijn waarden in plaats van me te conformeren aan de regels van het systeem. Dus werd het al snel onhoudbaar voor me om in de reguliere jeugdzorg te blijven werken en heb ik mijn baan opgezegd en ben een eigen praktijk gestart.

Mijn atelierpraktijk bestaat nu alweer 10 jaar en ik geniet elke dag van mijn werk, dat zo goed past bij wie ik ben en wat ik wil bijdragen aan de wereld. Ik begeleid kleine en grote mensen bij het oplossen van hun hulpvraag en gebruik daarbij creativiteit, beeldende kunstzinnigheid en lichaamsbewustzijn als middel. 

Ik help mensen (weer) te voelen aan wie zij zijn en wat ze nodig hebben om zich krachtig te voelen en ontspannen te leven. Van daaruit kunnen ze weer zelfstandig verder. 

Ik leid daarnaast met heel erg veel plezier geïnteresseerden op tot creatief (kinder-)coach en heb zo de prachtige kans om mijn visie op helpen door te geven. Mijn wens voor de toekomst is dat er ook binnen de reguliere (jeugd-)zorg ruimte komt om te gaan helpen vanuit liefde, verbinding, ontspanning en creativiteit.

 

Vragen? Stel ze hier

Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
Creatieve Broedplaats de Voetnoot
Ruimte 3.02
Stadhuisplein 2
1315 HT Almere

06-43043187
marion@kunstzinnige-counseling-almere.nl

KvK: 32165839
BTW-nummer: NL002173532B81