Maandelijkse Mandala’s online

De Maandelijkse Mandala’s was gedurende 3 jaar het jaarprogramma van de Woensdagochtend Club, bestaande uit 12 maandelijkse fases. Aan de hand van creativiteit zijn we op ontdekkingstocht in onszelf gegaan en beleefden we de 12 fases van persoonlijke groei, die samen een cyclus vormen, die we telkens opnieuw in ons leven doorlopen. 

Geen beter symbool voor deze cyclus dan de mandala, die in zijn meest eenvoudige vorm niets meer is dan een cirkel. De mandala is dan ook ons creatieve uitgangspunt tijdens deze ontdekkingsreis. Je gaat tekenen, schilderen, schrijven, selfies maken en nog veel meer.

mandala fase 2

130

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kun je thuis zelfstandig aan de slag met het online programma dat ik in 2016 ontwikkelde. Je krijgt iedere maand op de dag van de nieuwe maan, een pdf via de mail, inclusief een link naar een filmpje, waarin je informatie vindt over de betreffende maand en het bijbehorende centrale thema dat past bij die fase van de cyclus. Daarna vind je een aantal creatieve opdrachten (waarvan 1 ook in filmpje) die je thuis, in je eigen tempo kunt gaan doen. De pdf’s zijn rijk geïllustreerd met voorbeelden en stap-voor-stap-foto’s. Bij iedere opdracht staat duidelijk vermeld welke materialen je nodig hebt en hoe je stap voor stap te werk kunt gaan. Je sluit de creatieve opdracht af met het beantwoorden van een aantal vragen die aanzetten tot zelfreflectie en je ondersteunen in jouw persoonlijke groei.

 

040120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de overzichtelijkheid doorlopen we in dit programma de cyclus in één jaar. In realiteit duurt die cyclus soms wel letterlijk een jaar, maar meestal duurt de cyclus veel korter of langer. De maanden zijn een mooie parallel voor de energie die bij iedere fase hoort, maar fase 1 kan ook midden in de zomer optreden. In realiteit zitten we dus niet zo vast aan het kalenderjaar, als dit programma doet vermoeden. Je kunt dan ook starten wanneer je wilt. Je start wel altijd bij fase 1 en het thema dat daar bij hoort.

Ben je benieuwd en zou je meer informatie willen? Stuur me even een mail of vul het contactformulier hier (klik) in, dan mail ik je de introductie pdf vrijblijvend toe.

Wil je graag meedoen? De kosten van het jaarprogramma zijn nu slechts €60 (in plaats van de oorspronkelijke €180). Je krijgt dan een jaar lang maandelijks de pdf en toegang tot de FB-groep. Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

De data van versturing van de pdf’s zijn: 17 januari, 15 februari, 17 maart, 16 april, 15 mei, 13 juni, 13 juli, 11 augustus, 9 september, 9 oktober, 7 november en 7 december.

Inspiratiebronnen voor deze creatieve ontdekkingsreis zijn The Great Round van Joan Kellogg, The Mandala Workbook van Susanne Fincher en Mandala Magic van Julie Gibbons.