Counseling/Coaching

Ik bied in mijn atelier-praktijk begeleiding aan kinderen, volwassenen en gezinnen en maak daarbij een mix van creatieve coaching en kunstzinnige counseling. De keuzes die ik hierin maak zijn helemaal afgestemd op jouw hulpvraag, je wensen en je behoeften.

Kunstzinnige counseling is gericht op bewustwording en zelfontplooiing. Het helpt je om de antwoorden op je vragen in jezelf te vinden. Door vanuit een diepere laag naar je vraag of probleem te kijken, kom je tot nieuwe en verrassende inzichten, die je verder kunnen helpen.

Kunstzinnige counseling gaat uit van de (helende) eigenschappen van drie verschillende technieken:

Tekenen hoort bij het denken. Een tekening geeft je de mogelijkheid om heel gedetailleerd te werken, om je te concentreren en aandachtig te zijn. Tekenopdrachten kunnen je helpen om dingen te begrijpen en inzicht geven.

website1

 

Schilderen hoort bij het voelen. Door te schilderen geef je kleur aan je leven. Schilderen met rood voelt heel anders dan schilderen met groen. Schilderopdrachten kunnen je helpen om bij je emoties te komen, om te ontspannen en om (letterlijk) mee te bewegen/ te vloeien zoals de kleuren dat doen op het papier.

website3

 

Boetseren hoort bij het willen. Klei vraagt erom gevormd te worden met kracht. Het spreekt je vormend vermogen aan, het zet je in je kracht. Werken met klei kan je helpen om grip te krijgen en vorm te geven, zoals jij dat wil.

website6
Creatieve coaching helpt je in het hier en nu oplossingen te vinden, uitgaande van je eigen kracht en kwaliteiten. Er is een focus op de oplossing in plaats van op het probleem. Creativiteit wordt ingezet om je te helpen in je kracht te komen. Dit kan bijvoorbeeld door te tekenen, schilderen, boetseren, collage, schrijven, (toneel)spelen of te bewegen.

foto 2 (1)

In mijn atelierpraktijk kun je in het klein oefenen wat daarbuiten, in het groot, van je wordt gevraagd. Je kunt al tekenend ontdekken waar je grenzen liggen, al spelend oefenen hoe je voor jezelf opkomt, al schilderend oefenen om je emoties te uiten.

Door creatief aan de slag te gaan vergroot je je oplossend vermogen en ervaar je je kwaliteiten!