Gezinnen en relaties

Het is heerlijk als je op een positieve en open manier om kan gaan met je partner en/of kinderen. Wij mensen hebben die warmte en liefde nodig om goed te functioneren. Soms loopt het moeizaam met je partner, maak je veel ruzie of voel je je onbegrepen. Dat kan ook zo zijn in relatie tot je kinderen, alsof je het contact met elkaar even kwijt bent. Dan kan kunstzinnige counseling en/of creatieve coaching een goed idee zijn.

Even niet alleen met woorden communiceren, maar op een heel andere manier samen zijn. Door samen te werken aan een creatieve opdracht, wordt veel zichtbaar van de dynamiek tussen de partners en/of de gezinsleden. Door dit samen te ervaren, kom je ook samen tot inzichten. Daarnaast nodigen de opdrachten uit tot openheid en kan daardoor ook weer een nieuwe positieve dynamiek op gang komen.

FullSizeRender (19)

In de eerste fase wordt de dynamiek van de relatie in kaart gebracht aan de hand van de creatieve opdrachten. Een boeiende gezamenlijke ontdekkingstocht! Als duidelijk is wat er allemaal speelt en waar het knelpunt binnen de relatie ligt, starten we aan de tweede fase, waarin ik de creatieve opdrachten inzet om te oefenen en experimenteren met nieuwe vaardigheden, om zo het knelpunt weg te nemen en weer een positieve relatie op te bouwen.

We sluiten af met een feestelijke eindopdracht en jullie gaan naar huis met een gezamenlijk werkstuk om trots op te zijn en wat je thuis een mooie plek kan geven.

Het traject zal in de meeste gevallen tussen de 5 en 10 sessies in beslag nemen. Een sessie duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de groepsgrootte.