Ervaringen

Yvonne (48 jaar), cursist training Creatief Coachen voor Professionals: “Mijn beslissing om de cursus Creatief Coachen voor professionals bij Marion te doen, is een hele goede gebleken. Marion is deskundig en weet daarnaast een hele fijne, open sfeer te creëren. Creatief Counselen is een prachtig middel om verder te komen in je leven. Om persoonlijke groei te ervaren, inzichten te krijgen in je denkpatronen en overtuigingen. Door ook zelf de opdrachten te doen en door te oefenen met proefpersonen heb ik dit keer op keer mogen ervaren.”
Wendi, cursist training Creatief Coachen voor Professionals: “De vijfdaagse training ‘Creatief coachen voor professionals’ heeft mij geïnspireerd, gemotiveerd en  doen groeien op persoonlijk en professioneel vlak.
Marion heb ik ervaren als een warme persoonlijkheid, met oog en aandacht voor alle cursisten. Open en eerlijk met betrekking tot mijn plussen én minnen. Dank je wel!”

Ashley (21 jaar), individueel traject: “Op het moment dat ik hulp het meeste nodig had en ik bij alle andere diensten verdween op een ende lange wachtlijst, vond ik de praktijk van Marion. Tot mijn verbazing kon ik gelijk terecht voor een proefsessie. Ik kreeg gelijk een duidelijk beeld van de counseling die ik kon verwachten. Hierbij heeft Marion mij de ruimte gegeven om kwijt te kunnen wat op dat moment goed voelde. Hierdoor voelde ik mij meteen al erg veilig en wilde ik graag doorgaan met de counseling. Per counseling sessie zijn we in gegaan op thema’s die voor mij op dat moment van toepassing waren. In de sessies kon ik eerst altijd even mijn hart luchten en daarna gingen we aan de slag met een creatieve opdracht. Door op een creatieve manier te werk te gaan, ben ik tot verschillende nieuwe inzichten gekomen. De creatieve werkwijze maakte het voor mij beeldend wat er nou eigenlijk daadwerkelijk speelde. Vaak dan dacht ik in eerste instantie wel te weten hoe het in elkaar zat, alleen doordat Marion mij uitdaagde en creatief aan de slag liet gaan, merkte ik dat er uiteindelijk toch nog iets anders onder verscholen zat. Voor mij waren de sessies dan ook best intensief af en toe. Echter heeft Marion mij altijd genoeg ruimte gegeven om de boel te verwerken en om alles te doen op mijn eigen tempo. Voor het verwerken van de opgedane kennis gaf Marion mij ook creatieve huiswerk opdrachten mee. Hierdoor kon ik ook buiten de sessies om bezig blijven met mijn thema’s. De volgende sessie pakte we even terug op de huiswerkopdracht en de opgedane kennis van de vorige sessie(s), hierdoor zijn we steeds verder gaan verdiepen. Door de creatieve werkwijze werd ik uitgedaagd om vanuit een ander oogpunt naar mijn thema’s te kijken. Hierdoor kwam ik tot inzichten die ik anders niet had kunnen opdoen. Al met al ben ik zeer tevreden over de hulp die Marion mij heeft geboden. Met haar hulp ben ik uit een dal gekropen, waar ik zelf niet dacht uit te kunnen komen. Verder vind ik het ook veel prettiger om op een creatieve manier counseling te krijgen. Het is namelijk erg fijn om best zware thema’s op een leuke en luchtige manier bespreekbaar te maken. Ik wil Marion hiervoor heel erg bedanken! Ik zou de creatieve counseling zeker aanraden!”

Hannie, cursist training Creatief Coachen voor Professionals: “Ik heb bij Marion een vijf-daagse coach workshop gevolgd. Vijf dagen lijken zo kort, maar het was werken, flink aan de slag met jezelf en met anderen. Ik heb er veel van geleerd en Marion je hebt mij enorm geïnspireerd. Ik heb ervaren dat mijn creatieve roots nog volledig aanwezig zijn. En dank aan mijn mede-cursisten, we hebben in die korte tijd een hechte band gekregen.”

Anne, cursist training Creatief Coachen voor Professionals: “Ik heb de cursus echt als een veelzijdige ervaring ervaren! Allereerst heeft het me op professioneel vlak veel gebracht. Ik heb ervaring en ideeën kunnen opdoen van alle mogelijkheden die je binnen het creatief coachen hebt, een set aan fijne voorbeeldopdrachten en een manier om structuur aan je traject te geven en gelijktijdig je vrijheid te behouden. Daarnaast ben ik er ook nog persoonlijk en creatief van gegroeid, waar ik echt van genoten heb. Marion schuwt t niet om de vinger op de zere plek te leggen, maar dit doet ze met veel warmte en begrip. Yes, ik ben bang dat ik alleen maar vol lof ben ;)”

Janneke, cursist training Creatief Coachen voor Professionals: “Hoe zet ik creativiteit in bij het coachen? Dit was eigenlijk de vraag waarmee ik de cursus begon. Maar het werd zoveel meer! Zelf te ervaren wat creativiteit is en doet, was een práchtige en kráchtige ervaring. Wat een ont-dekking, wat een beleving, wat een verandering dit ook kan geven in het ‘echte’ leven. Ik heb vele tools gekregen om in te zetten bij mijn werk als coach, zowel wat betreft de opdrachten, als ook in het counselen. Lieve Marion, bedankt voor je woorden, je inzichten, je betrokkenheid, voor vijf zeer waardevolle dagen!”

Justine (35 jaar), individueel traject: “Marion heeft mij geholpen inzicht in mijzelf en situaties te krijgen. Zij heeft mij een deel van mezelf laten ontdekken waar ik voorheen aan voorbij ging. Dit alles op een heel pure, fijne en vrolijke manier. Marion is voor mij een heel fijn mens en coach.

Karin (49 jaar), individueel traject: “Marion is een mooi mens met zoveel positieve energie om zich heen. een gesprek met haar geeft mij altijd weer kracht om verder te gaan.”

Marjanne, cursist training Creatief Coachen voor Professionals: : “Kleine kunst is grote kunst. Sterke voorbeeldmatige module, waarin zowel inhoudelijk als de procesmatige kant van het counselen in het klein geoefend werd, met groots effect. Heb het gevoel dat ik een stevige basis heb ontwikkeld als coach om ook de creativiteit in te zetten. Het gaf mij inzichten in mijn eigen ontwikkelingsproces via prachtig uitgewerkte teken, schilder en boetseeropdrachten, als ook in het oefenen van het counselen onder de deskundige begeleiding van Marion. Hierdoor heb ik mijn eigen professionele kwaliteiten kunnen verdiepen en voel ik meer vertrouwen in eigen kunnen. Klein geoefend, groots gedaan!”

Mascha (35 jaar), cursist kindercoach opleiding: Tijdens de opleiding kindercoach heb ik Marion ontmoet. Zij straalt een natuurlijke rust uit waardoor je makkelijk jezelf kunt zijn bij haar. Tijdens de (creatieve) modules van Marion heb ik geleerd meer “echt te voelen”, te leren luisteren naar mijzelf, loslaten wat niet belangrijk is………Het zijn voor mij dan ook niet alleen leerzame lessen geweest voor het vak kindercoach maar bovenal heeft het mij persoonlijk heel veel gebracht. Dank je wel. Liefs Mascha.’

Bono (10 jaar), individueel traject: ‘Ik vond het fijn bij Marion en ik heb er veel geleerd.’

Anne (42 jaar), moeder van Bono (10 jaar): ‘Bono heeft in de creatieve therapie veel inzichten en handvatten gekregen om steviger in zijn schoenen te staan.’

Florien (38 jaar), cursist kindercoach opleiding: ‘In eind 2012 leerde ik Marion kende bij de Kindercoach opleiding van de Jip & Jan Academie. Ik had mij aangemeld voor de module ‘Introductie kindercoach’. Ik twijfelde of ik wel de hele opleiding wilde volgen. Door de aandacht, de lieve maar vooral wijze woorden van Marion, besloot ik het toch te doen. Zij heeft mij geleerd om (nog meer) mijn kwetsbaarheid te durven tonen, vooral naar mijn buikgevoel te luisteren, mijn onzekerheden te onderzoeken, maar bovenal mij zelf te zijn! Nu ik mijn opleiding heb afgerond, koester ik vooral de fijne band tussen ons die toch een beetje is ontstaan…Marion is nl. zo’n prachtig pareltje die je maar heel soms in je leven mag tegenkomen!’

Renée (23 jaar), individueel traject en cursist kindercoach opleiding : ‘Allereerst verbaasde mij het effect van kunstzinnige counseling op mij tijdens de kindercoaching opleiding. Met creativiteit en de juiste vragen heeft Marion mij geïnspireerd en ontzettend geholpen. Ik heb enorm veel opgestoken tijdens de lesdagen van de opleiding, en toen ik het zelf even moeilijk had op privé gebied heeft Marion mij ook super geholpen. Ik raad haar niet alleen aan als docent maar ook echt zeker als coach. Graag wil ik haar en de werkwijze met een paar losse woorden omschrijven: Rustig, creatief, eerlijk, respectvol en vooral begripvol. Ik hoop dat ze nog vele andere een zetje in de goede richting kan geven en vooral kan helpen. Mij heeft ze enorm geholpen. ‘

Christine (52 jaar), individueel traject: ‘Met de zeer  prettige manier van werken heb ik met Marion mijn muren ontdekt die ik “veilig” om mij heen had gebouwd. Ik heb ze getekend en van klei gemaakt. Het onbewuste werd ik mij hierdoor bewust. Hierdoor kon ik er mee aan de slag. Inmiddels zijn de muren op een liefdevolle manier “afgebroken”.  Op welke manier je ook aan het werk gaat het komt vanzelf op papier of krijgt het vorm. Het verbaasde mij wat ik allemaal met potloden, papier en klei kon neerzetten. Als je aan de slag gaat met Marion, komt het vanzelf eruit en kun je het een beeld geven.’

Cynthia (44 jaar), workshop: ‘Afgelopen zondag heb ik de workshop ‘Boodschap aan jezelf’ bij jou gedaan. Wat heb ik een geweldige leuke dag gehad! Lekker ontspannen en heerlijk geschilderd. En wat ging de dag snel voorbij. De boodschap aan mezelf vond ik heel waardevol en mooi. Wat er allemaal niet naar boven kan komen als je dieper in je gevoel gaat…zouden we allemaal eens moeten proberen. Een kadootje:-)
Ik wil je nog bedanken voor deze heerlijke, relaxte, bijzondere dag!’

Ellen (41 jaar), individueel traject: ‘Al enige tijd geleden ben ik bij Marion geweest om de gevoelens van mijn scheiding te verwerken. Ik heb de keuze voor de scheiding destijds zelf gemaakt en ik voelde nog wel schuldgevoel omdat het gezin nu gebroken was. Over het algemeen zit ik veel in mijn hoofd en juist door te tekenen, schilderen en kleien kon ik het denken loslaten en dat was al een prettige ervaring. Marion stelde heldere vragen over de werkstukken waardoor ik vervolgens weer inzichten kreeg. Marion kan goed doordringen tot de kern.’

Ilsemarysol (40 jaar), workshop: ‘De workshop vorige week bij jou vond ik heel leuk om te doen en je manier van zijn en begeleiden vond ik heel prettig; het was echt een heel fijne dag.’

Jeanne (57 jaar), training:
zilver en goud
paars, groen en blauw
trots als een pauw
dat ik precies hoe ik het wou
kijk nou, kijk hoe mooi die totems
en die verentooi aandacht en kracht van van mij en van jou

 

 

 

 

 

 

 

Marcel (44 jaar), individueel traject:
Niet van deze wereld
Zo voelde ik mij
Waar is die enorme kracht
Waarom kan ik daar niet bij

Wat is de blokkade
Waar zit de rem
Die enorme kracht
Hoe lokaliseer ik hem

Tekenen, schilderen
En werken met klei
En zowaar
Ik kwam dichter en dichterbij

Niet denken maar doen
Wat het motto hier
En creativiteit
Voor mij een goede manier

Van deze wereld
Is dat wat ik ben
Krachtiger en blij
Dat ik kunstzinnige counseling nu ken