Chakra’s en de kosmische mens

Ook in 2018 gaan we iedere maand de woensdagochtend rond de nieuwe maan met een groepje vrouwen aan de slag in het atelier. Het thema dit jaar zijn de chakra’s.

Het woord chakra betekent ‘wiel van licht’. Een definitie uit het boek ‘Het subtiele lichaam’: “Chakra’s kunnen worden gezien als een tweetal conische wervelingen uit de voor- en achterkant van het lichaam. Samen regelen deze wervelingen onze bewuste en onbewuste realiteiten, de paranormale en sensorische energieën en ons subtiele en fysieke zelf.”

Elk chakra heeft zijn eigen plek in het lichaam, langs de ruggengraat. Is zo verbonden met zijn eigen organen, heeft een eigen kleur en energie, een eigen kwaliteit en valkuil.

20180220_094320

Ik ben redelijk goed bekend met de 7 chakra’s, zoals die bijvoorbeeld bekend zijn binnen de yoga. Maar ik lees steeds vaker over de 13 chakra’s: een nieuwe kijk op energie en een nieuw bewustzijn maken dat er 6 nieuwe chakra’s extra te onderscheiden en ontdekken zijn. Dat leek me een interessant uitgangspunt voor een nieuwe creatieve ontdekkingstocht met mijn woensdagochtend cluppie!

En dus gaan we daar mee aan de slag, ieder maand een ander chakra. We zullen starten met een visualisatie/ meditatie om lekker in te zoomen op onszelf en de energie van het betreffende chakra. Dan een korte creatieve groeps-‘opdracht’ om samen op te warmen en in de flow te komen. En dan natuurlijk een individuele creatieve ‘opdracht’ die aansluit bij het chakra-thema, om op je eigen manier te verbinden en verbeelden. De precieze inhoud van het programma zal gaandeweg ontstaan, want is voor mij ook een nieuwe ontdekkingstocht! 🙂

De volgende data staan gepland voor de kosmische mens: 17 januari,  14 februari, 14 maart, 18 april, 16 mei, 13 juni, 11 juli, 12 september, 10 oktober, 7 november en 5 december 2018. En dan 9 januari, 6 februari en 6 maart 2019. Steeds op woensdagochtend. We starten om 10 uur, einde tussen 12 en 13 uur. De kosten zijn €15 per keer. Je kunt en mag ieder moment instromen. Je kunt hier een mailtje sturen als je belangstelling hebt.