Marion

Ik ben Marion, 45 jaar, moeder van 3 kids. Al sinds ik zelf een kind was, tijdens ieder fantasiespel met vriendjes of alleen, was ik de helper: de moeder, de juf, de redder in nood. Ik speelde ook graag met kleinere kinderen en moederde dan over ze. En mijn droom was ook om later moeder te worden. Zorgen, helpen, begeleiden… het is achteraf gezien altijd al mijn roeping, dat wat ik voel dat ik wil doen in het leven.

En dus ging ik kinderpsychologie studeren en pedagogiek en zo kwam ik terecht in de jeugdhulpverlening. Ik ben gezinsvoogd geweest en gezinshulpverlener en later werd ik behandelcoördinator bij een instelling voor jeugdzorg. In die laatste functie heb je  nog minimaal contact met je cliënten en stuur je de hulpverleners aan die dat wel hebben. In die functie verloor ik alle plezier in mijn werk. Ik twijfelde steeds meer of we wel écht aan het helpen waren binnen de reguliere jeugdzorg. Of waren we meer bezig met regelgeving, geld en wachtlijstproblematiek?

In die tijd volgde ik ook een opleiding kunstzinnige counseling en leerde daar weer te werken vanuit verbinding met mijzelf en mijn waarden in plaats van me te confirmeren aan de regels van het systeem. Het werd al snel onhoudbaar voor me om in de reguliere jeugdzorg te blijven werken en dus heb ik mijn baan opgezegd en ben een eigen praktijk gestart.

Mijn Atelier-Praktijk bestaat nu ruim 7 jaar en ik geniet elke dag van mijn werk, dat zo goed past bij wie ik ben en wat ik wil bijdragen aan de wereld. Ik begeleid kleine en grote mensen bij het oplossen van hun hulpvraag en gebruik daarbij creativiteit en kunstzinnigheid als middel. Ik help mensen om heel goed te voelen aan wie zij zijn en wat ze nodig hebben om zich krachtig te voelen en ontspannen te leven. Van daaruit kunnen ze weer zelfstandig verder. 

Ik leid daarnaast met heel erg veel plezier kindercoaches op aan de Jip & Jan Academie in Almere en heb zo de prachtige kans om mijn visie op helpen door te geven. Mijn wens voor de toekomst is dat er ook binnen de reguliere (jeugd-)zorg ruimte komt om te gaan helpen vanuit liefde, verbinding, ontspanning en creativiteit.